23,00

Slikanica Čarobno drevo je mlajša sestrica Smaragdnega gozda želja in prav tako ni povsem običajna. Je pravljična meditacija, ki otroke uči sprejemanja sebe in drugih. Naj z njeno pomočjo nikoli ne pozabijo, kako popolna bitja so v svoji izvorni lepoti. Naj v sebi ohranijo svojo edinstveno lučko. V slikanici pa naj najdejo zatočišče in tolažbo tudi takrat, ko občutijo, da njihova lučka ni dovolj. Dovolj svetla, dovolj lepa, dovolj …

Tople besede Petre Šuštar se v slikanici nežno objemajo z ilustracijami Zorane Živić.

Kategorija:

Opis

Štiri soustvarjalke ti razkrivamo več o čarobnem drevesu

Slikanica Čarobno drevo je mlajša sestrica Smaragdnega gozda želja in prav tako ni povsem običajna. Je čarobna in pravljična. Slikanica, ki diši po sprejemanju sebe in drugih.

»Sem preveč tiha? Preglasna? Premalo družabna? Preveč klepetava?« sem se spraševala. Kdo v svojih rokah drži meter in presoja, kdaj sem preveč, kdaj premalo in kdaj ravno dovolj? Je svet res tako črno bel? Ne! Moj svet lahko začaram in ga potresem z zlatim prahom. V njem brsti sprejemanje, žubori ljubezen in raste empatija. V mojem svetu me grejejo mehki sončni žarki in me obliva varen objem smaragdnega miru.

Moj svet je lahko tudi tvoj. Zateči se vanj, ko se ti zdi, da nisi dovolj. Naj te ljubeče potolaži in mehko objame. Ta svet naj bo tudi svet vseh otrok. Ni treba, da kdaj pozabijo, kako popolna bitja so v svoji izvorni lepoti. Ni treba, da se ponovno učijo sprejemanja sebe. Naj raje ohranijo svojo edinstveno lučko v sebi.
Vstopi v slikanico Čarobno drevo, popelji vanj svoje otroke in skupaj posujmo naš planet z začimbo ljubezni in sprejemanja. Tako toplo nam bo zadišala.

Petra Šuštar, avtorica

”Če si mislil, da se Čarobno drevo nahaja v Smaragdnem gozdu želja, si se zmotil. V Smaragdni gozd si šel, ko si iskal mir. K Čarobnemu drevesu pa se podaj, da bi se spomnil, kako čudovito pisan si in kako tvoji odtenki še bolj zažarijo v pravi družbi. Lepi so. In lepo dišijo.”
Zorana Živić, ilustratorka

“No, pa poskusimo,” reče srce in dovolim si. Vstopim v svet slastne domišljije, prijetnih prebivalcev in nežnih povabil. Povabil naprej, v tisti otroški kotiček neskončnih možnosti, ki pravi – vse je mogoče, če srce tako hoče.
Vstopim v svet Čarobnega drevesa, kot ga je tenkočutno opisala Petra Šuštar in z najprosojnešimi akvareli in rajskimorožnatimi barvami prelila v podobe Zorana Živić. Volk, ki rad igra šah, ima profesorsko kariraste hlače (seveda, kako pa drugače), z medvedom klepeta v pisani viseči mreži. Prisluhnem pogovoru, hm, zanimivo razpredata, se mi zdi. Tudi ostale je zabavno opazovat. Novi prijatelji v varnem popotniškem balonu.
Res je lepo, kot pravi slikanica, da smo vsi tako različni, le tako je svet lahko pisan – svet iz meditacijske pripovedi čarobnega drevesa in tale, kjer tole sedaj tipkam, radostna, da sem del tako srčne ekipe.

Darja Malarič, oblikovalka

Čarobne besede rastejo na Čarobnem drevesu
Da imajo besede čudežno in čarobno moč, verjamem praktično že celo življenje. Srečo imam, da imam tudi službo povezano z besedami in knjigami in otroki. Da besede in zgodbe zdravijo, celijo in pomagajo – tudi v to sem prepričana že dolgo. In vse bolj sem prepričana, da edino skupaj lahko ustvarjamo pogoje za čarobno bivanje.
Izredno vesela sem bila, ko me je Petra povabila k sodelovanju in rojevanju njene nove knjige Čarobno drevo za vse otroke do 99+ let. Besede so žive in bila sem del rojevanja nečesa Novega, kar bo gotovo marsikomu pomagalo verjeti v lepoto Življenja. In te Zoranine ilustracije, kako nežno pobožajo dušo, kako pisano pobarvajo dan z lepoto! In kako čarobno so vpete v Petrine besede – z njimi se milo objemajo.
Petrino drevo je zelo posebno, saj bo rojevalo mlade lističe povsod, kjer bodo zgodbo prebrali, jo začutili ter ponesli s seboj v življenje!

Sabina Burkeljca, lektorica